Activiteiten

Decathlon Dikke Banden Race

Decathlon Dikke Banden Race

De KNWU heeft in Decathlon Nederland een nieuwe partner gevonden voor de inmiddels befaamde Dikke Banden Races die in heel Nederland worden gehouden. Door mee te doen aan een Dikke Banden Race maken kinderen op een leuke en laagdrempelige manier kennis met de wielersport. Op zondag 3 september 2017 kun je tijdens de 10e Kernen Omloop Echt-Susteren met dit evenement kennismaken en/of meedoen.

 

Ga jij winnen bij de Decathlon Dikke Banden Race?

Ben je 7 jaar en niet ouder dan 12 jaar? Heb je geen wielerlicentie bij de KNWU of een andere gelijkaardige (internationale) organisatie? Dan mag je op 3 september met je eigen fiets deelnemen aan de Dikke Banden Race in Echt-Susteren. De Dikke Banden Race wordt georganiseerd in samenwerking met Decathlon.

Er wordt gestart in 3 leeftijdsgroepen:

Categorie 1: meisjes/jongens van 7 en 8 jaar, rijden 3 rondjes. De start is om: 13.30 uur
Rugnummer afhalen vanaf 13.00 uur 

Categorie 2: meisjes/jongens van 9 en 10 jaar, rijden 5 rondjes. De start is om: 14.00 uur
Rugnummer afhalen vanaf 13.30 uur 

Categorie 3: meisjes/jongens van 11 en 12 jaar, rijden 7 rondjes. De start is om: 14.30 uur
Rugnummer afhalen vanaf 14.00 uur 


Details & inschrijven

Startplaats Nieuwe Markt in Echt, gemeente Echt-Susteren
Kosten? Geen, helemaal gratis
Rugnummers?                              Af te halen bij de Dikke Banden Race stand op de Nieuwe Markt in Echt op 3 september (vooraf inschrijven gewenst)
Parcours Start/finish, dan links de Prins Hendrikstraat in, weer links naar de Gasthuisstraat, weer links naar de Molenweg en weer links naar de finish. Elk rondje is 650 meter lang.
Opmerking  Deelname aan de DDBR is op eigen risico 
Vooraf inschrijven Nu inschrijven voor de Dikke Banden Race

 

Op welke fiets mag je deelnemen?

Je mag meedoen met een gewone fiets, een mountainbike of citybike met een minimale banddikte van 28 mm. Fietsen met versnelling zijn toegestaan. Racefietsen en raceframes zijn helaas niet toegestaan. LET OP! Op deze onderdelen zal streng worden gecontroleerd!

Wat kun je winnen?

De eerste die de finishlijn passeert, zowel jongen als meisje van iedere categorie, ontvangt bloemen, een echte prijsbeker en wordt ook nog eens uitgebreid gehuldigd op het erepodium compleet met fotografen! 
De huldiging van alle categorieën vindt plaats na de 1e passage van het wielerpeloton rond de klok van 15.30 uur. En alsof de huldiging nog niet genoeg is. De winnaars mogen ook nog eens naar de landelijke Finale Dag waar om de titel Dikke Banden Race van Nederland gestreden wordt.

Net niet gewonnen?
Dan krijg je toch een prijs. Iedere deelnemer ontvangt van de organisatie een fraaie herinneringsmedaille.

 

Veiligheid

Er wordt voor een optimale veiligheid gezorgd. De straten zijn afgezet en voor alle deelnemertjes is een collectieve verzekering afgesloten bij de KNWU. Schade aan de fietsen is niet mee verzekerd. Voor de veiligheid worden door de organisatie valhelmen verstrekt. En mocht er toch iets mis gaan, dan is er voldoende EHBO aanwezig om te helpen. Tot slot dienen we te vermelden dat deelname op eigen risico is.

Parkeergelegenheid

Wij adviseren ouders/begeleiders van de deelnemers aan de Dikke Banden Race die met de auto naar Echt komen, om gebruik te maken van de ruimere parkeergelegenheden in Echt. Deze parkeerplaatsen zijn allen op maximaal 4 fietsminuten van de Nieuwe Markt (start/finish) verwijderd. Welke parkeergelegenheden dit zijn lees je op de pagina Parkeren tijdens het evenement

 


Footer 2017