Draaiboek

Voorwoord 2017

Door: Miriam van Es

Voorzitter Limburg Cycling, UCI / KNWU functionaris

 

miriam van es

Allereerst van harte gefeliciteerd met deze jubileum editie. Als jurylid heb ik menige editie mogen doen. Als voorzitter van Limburg Cycling ben ik hartstikke trots dat we zo een mooi evenement in Limburg hebben.

Een omloop die klinkt als een klok. Vanaf de eerste editie een uiterst ambitieuze organisatie die alles tot in de finesses regelt. Een echte ploeg die in een ploegentijdrit een super prestatie zou leveren omdat ze organisatorisch technisch de perfectie nastreven. Met als kers op de taart vanaf de derde editie erkend te worden als een internationale wedstrijd. Kortom een wedstrijd die staat als een huis en waar de ploegen graag naar toe komen.

Het smalste gedeelte van ons mooie Limburg is het decor voor een zinderende, spannende maar vooral sportieve competitie. Geen zware heuvels maar een uiterst technisch parcours van draaien en keren, smalle wegen, alert zijn en niet alleen goed positie kiezen maar vooral houden. Elke ploeg die zonder een uitgekiende strategie naar deze wedstrijd komt zal dit nooit weer doen. In de Kernen Omloop Echt Susteren kun je niet slagen oftewel winnen zonder een uitgelezen tactiek. Zonder tactiek fiets je geheid achter de feiten aan.

"Een wedstrijd die staat als een huis en waar de ploegen graag naar toe komen"

 

De Stichting Kernen Omloop Echt–Susteren doet meer! Niet alleen het wedstrijd element maar zeker ook de breedtesport wordt al sinds jaar en dag een warm hart toegedragen. Op 3 september a.s. kan iedereen de fiets pakken en meedoen aan:

  • de recreanten tocht
  • de familie fietstochten
  • de Decathlon dikke banden race voor kids van 7-12 jaar
  • het wielerevenement voor mensen met een beperking die al fietsend op een tandem van de wondermooie omgeving kunnen genieten.

U komt toch ook meedoen en natuurlijk ’s middags meegenieten op de Nieuwe Markt in Echt van de “grote” mannen. Zij starten om 13:00 uur en rond de klok van 17:30 uur kunt U de winnaar verwachten.

Zondag 3 september 2017 wordt wederom een geweldige wielerdag in de breedste zin van het woord. Topsport wordt verbonden met de breedtesport teneinde alle facetten van onze mooie sport aan den lijve te ondervinden. Jong of oud, professioneel of recreatief sportbeoefenaar, toeschouwer of deelnemer ik wens jullie allen een succesvolle sportieve dag toe.

En voor de Stichting Kernen Omloop Echt-Susteren rest mij slechts nog een ding CHAPEAU voor jullie grandioze evenement en heel veel succes voor alle toekomstige edities.


Footer 2017