Nieuws

Geen Kernen Omloop Echt-Susteren in 2018

Na 10 succesvolle edities op rij komt de Kernenomloop Echt-Susteren, de enige UCI 1.2 koers in Limburg in 2018 te vervallen. Onderzocht wordt of een doorstart in 2019 haalbaar is.

 

Jarenlang is het een kleine groep wielerliefhebbers gelukt om deze attractieve koers door het Smalste Stukje Nederland te organiseren. Een koers die graag bezocht wordt door aanstormend talent in internationale elite/belofte ploegen. Mannen als Dylan Groenewegen, Max Walscheid en Robert de Greef zijn in Echt als eerste over de streep gegaan en hebben vervolgens hun plek in het grote profpeloton gevonden.

Kunst en vliegwerk

Door persoonlijke omstandigheden hebben het afgelopen jaar verschillende vaste medewerkers hun bijdrage aan de organisatie moeten beperken of zelfs moeten beëindigen. “De opengevallen gaten hebben we vorig jaar met kunst en vliegwerk weten te dichten” aldus Geert Janssen, voorzitter van de Stichting Kernenomloop Echt-Susteren. “Een intensieve wervingscampagne eind vorig jaar heeft helaas onvoldoende nieuwe instroom opgeleverd.” Daarnaast zijn de teruglopende sponsorinkomsten een belangrijke reden om te stoppen. Het is steeds moeilijker om sponsors te binden aan onze organisatie. Tot nu toe hebben de beperkt opgebouwde reserves de teruglopende sponsorinkomsten kunnen compenseren, maar daaraan is bij de laatste editie ook een einde gekomen. “Het initiatief van Limburg Cycling om de organisatiekracht te versterken van de organisatoren van Limburgse wielerkoersen juichen wij toe, maar komt voor ons helaas net te laat”, aldus Janssen. De komende maanden wil de organisatie een uiterste poging doen om dit mooie evenement voor de gemeente Echt-Susteren te behouden. Het zou zonde zijn voor de wielersport in Limburg als de Kernenomloop Echt-Susteren van de kalender zou verdwijnen. “Ons doel is dat op de eerste zondag in september 2019 de 11de editie plaatsvindt” stelt Janssen.

Vrijwilligers gevraagd!

Op diverse fronten is ondersteuning welkom. Niet alleen betrekking hebbend op de koers zelf, maar zeker ook op het gebied van sponsorwerving, het onderhouden van de website en sociale media, het opzetten van breedtesportactiviteiten enz. Voelt u zich uitgedaagd, aarzel dan niet om contact op te nemen. Dat kan via e-mail info@kernenomloop.nl . U kunt ook telefonisch contact opnemen met Geert Janssen, tel. 0475-487783.

 

kernenomloop zoekt vrijwiliggers 2018


< terug naar vorige pagina

Footer 2017